كوكو بادكوبه اي

۳ بازديد
چغرتمه ي بادكوبه اي نوعي كوكوي مرغ است چنانكه از اسمش پيداست دستور تهيه ان از بادكوبه (قفقاز) به گيلان آمده است. تا قبل از بلشويكي روابط گيلان و قفقاز بسيار حسنه بود و گروه زيادي از تجار سر شناس گيلاني در آنجا خانه و تجارت خانه داشتند و بين دو ناحيه رفت و آمد مي كردند و مسلما هم آنها بودند كه طرز تهيه چغرتمه بادكوبه اي را با خود به گيلان آوردند و خانم هاي كدبانوي و بااستعداد شمالي هم آن را به طرز صحيح طبخ نمودند.امروزه اين كوكو در رشت و نواحي شمال متداول است و بسيار خوشمزه مي باشد.

مواد لازم كوكو بادكوبه اي: (براي 6 تا 8 نفر )

مرغ: 1 عدد به وزن يك كيلو ونيم
تخم مرغ: 10 عدد
پياز: 1 عدد
جوش شيرين: 1 قاشق مربا خوري
زعفران دم كرده: نصف قاشق چاي خوري
زرد چوبه، نمك، فلفل و دارچين: به مقدار كافي
آب ليمو: يك يا دو قاشق غذا خوري
رب گوجه فرنگي: ۲ قاشق سوپخوري
آب مرغ: ۱ پيمانه
سير : ۱حبه

طرز تهيه كوكو بادكوبه اي:

 

مرغ را مي پزيم وآب آن را نگه مي داريم. مرغها را ريش ريش يا ساطوري مي كنيم. پياز را هم با رنده درشت رنده مي كنيم. تخم مرغ ها را جدا گانه با ۱ قاشق مرباخوري آب سرد مي زنيم و به مرغ و پياز اضافه كرده، يك سير متوسط را هم رنده ريز مي كنيم داخل مواد و زرد چوبه، كمي نمك (چون قبلا مرغ را با نمك پخته ايم)، فلفل، جوش شيرين، دارچين را با كوكو خوب مخلوط ميكنيم. وقتي كه تابه داغ شد ۲ قاشق روغن مايع در تابه مي ريزيم و مايه ي كوكو را در آن مي ريزيم و موقع ريختن مايه حرارت را كم مي كنيم وقتي مايه را ريختيم تابه را كمي تكان مي دهيم تا مواد يكدست شود وهمه ي تابه را بپوشاند در همين لحظه در تابه را گذاشته وحرارت را براي چند لحظه بالا مي آوريم تا كوكو پف كند بعد شعله را ملايم مي كنيم.
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.